پیله وری چیست و شرایط ترخیص پیله وری

پیله وری چیست و شرایط ترخیص پیله وری
ترخیص کالا با پیله وری

پیله وری چیست ؟

پیله وری چیست؟ ترخیص پیله وری چگونه هست؟ ترخیص کالا با پیله وری برای ساکنین مناطق مرزی جهت برخورداری از شرایط بهتر اشتغال و درآمدزایی و امرار معاش قشر ضعیف این مناطق اختصاص می یابد . افرادی که ساکن مناطق محروم مرزی و مشخص شده هستند و از شرایط قانونی برخوردار هستند به نام خود کارت پیله وری یا مرزنشینی دریافت می کنند.

 

ترخیص کالا با کارت پیله وری همچون کارت بازرگانی با روال کاملا قانونی و تحت نظارت سازمان صنعت ، معدن و تجارت در گمرکات مرزی مانند گمرک بازرگان توسط ترخیص کار پیله وری گمرک بازرگان انجام می گردد. 

 

پیله ور کیست ؟

 پیله ور به چه کسی می گویند؟ طبق ماده 3 قانون ساماندهی مبادلات مرزی مصوب 1384.07.06 پیله ور عبات است از شخص ساکن در نقاط یا اعماق مرزی کشور که به فاصله حداکثر 30 کیلومتر از نقطه مرزی قرار دارد و توسط وزارتخانه های کشور و بازرگانی تعیین می گردد . 

 

پیله وری شامل کدام مناطق می شود؟

  آیا پیله وری در کل کشور وجود دارد؟ در چه شهرهایی پیله وری وجود دارد؟ در پاسخ به این سوالات باید گفت پبله وری در کلیه نقاط کشور قرار ندارد؛ با توجه به وجود 15 کشور در همسایگی و 17 استان مرزی در ایران مرزنشینان در استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، ایلام، کردستان، کرمانشاه، خراسان جنوبی، رضوی، شمالی، گلستان، بوشهر، خوزستان، سیستان بلوچستان، هرمزگان، فارس، گیلان و مازندران می توانند نسبت به دریافت کارت مرزنشینی اقدام کنند . 

 

 

تفاوت کارت پیله وری با مرزنشینی

 کارت های پیله وری در اواخر سال 1399 از حالت دفترچه ای به کارت الکترونیکی مرزنشینی تغییر پیدا کرد که مرزنشینان می توانند به صورت سیستمی و الکترونیکی امور مربوط به اخذ ثبت آماری جهت ترخیص کالا از گمرک، تمدید و ابطال کارت پیله وری و بررسی وضعیت آن را از طریق سامانه مبادلات مرزی به آدرس http://www.marz.taarco.ir  انجام دهند .

 

کارت پیله وری توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در ماههای دی و بهمن هر سال  صادر می گردد و هر 3 سال یکبار تمدید می گردد.

 

سقف مبادلات مرزی در هر منطقه مرزی با توجه به آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران در سال قبل توسط اداره صنعت، معدن و تجارت و شورای ساماندهی تعیین و اعلام میگردد .

کنترل سقف سهمیه واردات و صادرات کارت های پیله وری و مرزنشینی برعهده گمرک می باشد

طبق تبصره 2 ماده 5 برای مناطق محروم مرزی دو برابر سهمیه نسبت به سایر مناطق لحاظ می شود و فهرست این مناطق توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور اعلام می گردد .

 

ترخیص کالا با کارت پیله وری

ترخیص کالا با پیله وری فقط در حوزه گمرکات بازارچه های مرزی و یا گمرک همان استان صورت می گیرد .

در مواردی که در بازارچه های مرزی امکان پذیر نباشد، شورای ساماندهی مبادلات مرزی می تواند نزدیک ترین گمرک را به عنوان محل ترخیص پیله وری اعلام نماید .

به عنوان مثال کلیه امور گمرکی واردات و صادرات کالا از بازارچه ساری سو از طریق گمرک بازرگان انجام می گیرد .

 

رویه واردات از طریق کارت پیله وری و مرزنشینی با رویه غیربانکی و به صورت واردات در مقابل صاردات می باشد. و گمرک ترخیص کننده باید قبل از خروج کالا نسبت به کسر پیمان ارزی واردات از محل صادرات انجام شده در یک سال اخیر اقدام نماید .

صادرات با کارت پیله وری و مرزنشینی در حد سقف مقرر از طریق کلیه گمرکات مرزی کشور بلامانع می باشد .

 

واردات و ترخیص کالا با پیله وری در گمرکات مرزی به میزان سهمیه و سقف تعیین شده که توسط صنعت، معدن و تجارت در سیستم سامانه جامع تجارت به آدرس http://ntsw.ir  از سال 1400 ارائه می گردد انجام میگردد .

 

رویه ترخیص پیله وری و با مجوز ثبت آماری تفاوت چندانی با واردات به صورت ثبت سفارش ندارد ، کلیه امور گمرکی به صورت مشابه انجام میگیرد و تنها تفاوت آنها با یکدیگر،کسر پیمان ارزش فاکتور وارداتی از میزان صادرات پیله ور در یک سال اخیر می باشد .

 

 

ترخیص کار پیله وری در گمرک بازرگان

اغلب ترخیص کاران فعال در گمرک بازرگان در ترخیص برخی کالاهای وارداتی و صادراتی از کارت پیله وری استفاده می کنند 

تلاش کاران ترخیص بار بازرگان در مواردی که از نظر مقدار کالا، زمان و هزینه ها به نفع صاحبان کالا باشد ترخیص با پیله وری را در اولویت قرار می دهد جهت دسترسی به شماره تلفن ترخیص کار پیله وری گمرک بازرگان به قسمت ارتباط با ما مراجعه نمایید. 

اشتراک گذاری این مقاله

1 نظر

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو در سایت

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها